wrapper

Sprache auswählen:

Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj obavještava sve svoje članove da će kurbansko meso koje se dobije izvršenjem propisa kurbana i ove godine putem Rijaseta IZ u BiH usmjeriti u humanitarne svrhe, za potrebe povratnika, siromašnih, ugroženih, zavodima za nezbrinutu djecu i djecu sa posebnim potrebama, licima u kolektivnim centrima, socijalnim ustanovama, bolnicama, studentskim domovima, medresama i fakultetima lslamske zajednice u BiH.

 

Realizacijom propisa kurbana ove i narednih godina lslamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj u fokus stavlja povratnička mjesta u Gornjem i srednjem Podrinju, istočnoj Hercegovini, zapadnoj Bosni i zapadnoj Hercegovini gdje ćemo kod povratnika otkupiti kurbane, žrtvovati i podjeliti u povratničkim mjestima.

 

Nadamo se da će broj kurbana koji će biti nabavljen i žrtvovan u povratničkim mjestima zahvaljujući vašoj podršci i razumjevanju iz godine u godinu se povečavati i bitno uticati na poboljšanje životnog standarda povratničke populacije.

 

Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj izražava zahvalnost svim Bošnjacima koji se opredjele da obrede kurbana realizuju u organizaciji IZBNj posredstvom svojih džemata koji djeluju u okviru lslamske zajednice.

 

Molimo Uzvišenog da nagradi sve one koji su dali i daju svoj doprinos na unapređenju i razvoju.

 


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok