wrapper

Aktuelna dešavanja

U petak, 08. Juna, odnosno 24. dana Ramazana, džemat Ikre je bio organizator i domaćin još jednog iftara. Ovoga puta, upriličen je iftar za omladinu iz Penzberga, Augsburga i Rosenheima, kao i svih naših džemata u Minhenu.

Prije samog iftara priređen je i kratki program za naše goste. Proučen je jedan odlomak iz Kur'ana, a zatim je predsjednik omladinskog sektora izrazio musafirima dobrodošlicu.
Nakon toga se prigodnim predavanjem prisutnima obratio imam našeg džemata, Sulejman ef. Čolaković. Podsjetio nas je koliko su džemat i vjera važni u životu svakog čovjeka, te koliko je bitno da razumijemo suštinu i svrhu svih vjerskih propisa.

Nakon klanjanja akšam namaza, omladina se u ugodnoj atmosferi iftarila i nastavila druženje do teravih namaza.

Pošto se nalazimo u posljednjih 10 noći ramazana, klanjan je dodatno i noćni namaz, a za sve prisutne je organizovan i sehur.

Molimo Allaha dž.š. da sačuva našu omladinu i uputi ih na pravi put, da nam ukabuli naše ibadete i da nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ovog omladinskog iftara.

 

-

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok